top of page

Bekkenfysiotherapie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van bekkenbodemproblemen en andere gerelateerde klachten. Ons team van ervaren bekkenfysiotherapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw gezondheid en het herstellen van uw functionele mobiliteit.

 • Facebook
 • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-54.jpg

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op het behandelen van klachten die te maken hebben met de bekkenbodem. De bekkenbodem is een spiergroep die zich onder in het bekken bevindt en een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de organen in de buikholte, zoals de blaas, de baarmoeder en de darmen.

Wanneer de bekkenbodem niet goed functioneert, kunnen er verschillende klachten ontstaan, zoals:

 • Urineverlies: Het ongewild verliezen van urine, bijvoorbeeld bij hoesten, lachen, niezen of tijdens fysieke activiteiten.

 • Verzakkingen: Het gevoel van een zwaarte of uitstulping in het vaginale gebied of het rectum. Dit kan het gevolg zijn van verzwakte bekkenbodemspieren.

 • Chronische bekkenpijn: Aanhoudende pijn in het bekkengebied, die kan worden veroorzaakt door spierspanning, littekenweefsel of andere onderliggende factoren.

 • Seksuele problemen: Klachten zoals pijn tijdens seks, verminderd seksueel verlangen of moeite met het bereiken van een orgasme.

Onze aanpak

Bij onze praktijk geloven we in een holistische benadering van bekkenfysiotherapie. We streven ernaar om de onderliggende oorzaken van uw klachten te begrijpen en aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Onze bekkenfysiotherapeuten zullen een uitgebreide evaluatie van uw klachten uitvoeren en een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Onze behandelingen omvatten onder andere:

 1. Gerichte oefentherapie: We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van specifieke oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken en te ontspannen.

 2. Manuele therapie: Onze therapeuten kunnen verschillende technieken toepassen om de spierspanning in het bekkengebied te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

 3. Voorlichting en advies: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips om u te helpen uw klachten te begrijpen en te beheren in het dagelijks leven.

 4. Elektrostimulatie: In sommige gevallen kan elektrostimulatie worden gebruikt om de spierfunctie te verbeteren en bekkenbodemproblemen te verminderen.

 5. Biofeedback: Met behulp van speciale apparatuur kunnen we u helpen de spierspanning in uw bekkenbodem te meten en te controleren.

Wat bieden wij?

 • Bekkenfysiotherapeuten met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bekkenbodemproblemen.

 • Persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • Onze praktijk beschikt over moderne faciliteiten en geavanceerde apparatuur om u de best mogelijke zorg te bieden.

 • We streven naar een warme en comfortabele omgeving waar u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandelingen.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verbeteren van uw bekkengezondheid. We kijken ernaar uit om u te helpen!

bottom of page