top of page

Valpreventie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het bieden van valpreventieprogramma's om het risico op vallen te verminderen. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw balans, kracht en mobiliteit, zodat u veilig en zelfverzekerd kunt bewegen.

  • Facebook
  • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-495.jpg

Waarom is valpreventie belangrijk?

Vallen kan ernstige gevolgen hebben, vooral voor ouderen. Het kan leiden tot letsel, fracturen en verlies van zelfvertrouwen. Gelukkig kunnen veel valincidenten worden voorkomen. Valpreventie richt zich op het identificeren van risicofactoren en het nemen van maatregelen om vallen te voorkomen. Met de juiste aanpak en begeleiding kunt u uw valrisico verminderen en uw kwaliteit van leven verbeteren.

Hoe kunnen we u helpen?

  • Valrisico-evaluatie: Onze fysiotherapeuten zullen een grondige evaluatie uitvoeren om uw valrisico te beoordelen. We kijken naar factoren zoals uw mobiliteit, spierkracht, evenwicht en omgeving.

  • Oefenprogramma's: We bieden specifieke oefenprogramma's om uw balans, kracht en mobiliteit te verbeteren. Dit kan bestaan uit oefeningen gericht op spierversterking, evenwichtstraining en coördinatie.

  • Looptraining: We kunnen u helpen bij het verbeteren van uw looptechniek en het vergroten van uw zelfvertrouwen tijdens het lopen. Dit kan onder andere inhouden dat we werken aan uw houding, staplengte en het verminderen van angst om te vallen.

  • Omgevingsaanpassingen: We kunnen advies geven over mogelijke aanpassingen in uw huis of leefomgeving om de veiligheid te vergroten en het risico op vallen te verminderen.

  • Educatie en advies: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips over valpreventie, zoals het dragen van geschikt schoeisel, het vermijden van obstakels en het gebruik van hulpmiddelen indien nodig.

Samen werken we aan uw veiligheid

Bij onze praktijk begrijpen we dat elke persoon uniek is. Daarom bieden we gepersonaliseerde valpreventieprogramma's die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Samen werken we aan het verminderen van uw valrisico, het vergroten van uw zelfvertrouwen en het bevorderen van uw onafhankelijkheid.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan uw valpreventie. We staan klaar om u te helpen veilig en zelfverzekerd te blijven bewegen!

bottom of page