top of page

Psychosomatisch fysiotherapie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het bieden van psychosomatische fysiotherapie, een benadering die zich richt op de relatie tussen lichaam en geest. Onze ervaren psychosomatische fysiotherapeut staat klaar om u te helpen bij het identificeren en behandelen van lichamelijke klachten die verband houden met psychische en emotionele factoren.

  • Facebook
  • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-118.jpg

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op het behandelen van klachten waarbij er een wisselwerking is tussen lichamelijke en psychische aspecten. Het uitgangspunt is dat spanningen, stress, angsten en andere psychische factoren invloed kunnen hebben op het ontstaan en het verloop van lichamelijke klachten. Door middel van psychosomatische fysiotherapie wordt er gewerkt aan het herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest, om zo de klachten te verminderen of te verhelpen.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

  • Spanningsklachten: Bij psychosomatische fysiotherapie kunt u terecht met klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten, hyperventilatie, buikpijn en vermoeidheid, die samenhangen met spanning en stress.

  • Onverklaarbare lichamelijke klachten: Als u last heeft van lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke medische verklaring is gevonden, kan psychosomatische fysiotherapie helpen bij het begrijpen en behandelen van deze klachten.

  • Chronische pijnklachten: Psychosomatische fysiotherapie kan ook worden toegepast bij de behandeling van chronische pijnklachten, waarbij psychische en emotionele factoren een rol spelen.

  • Vermoeidheid en burn-out: Als u last heeft van aanhoudende vermoeidheid, burn-outklachten of overspannenheid, kan psychosomatische fysiotherapie ondersteuning bieden bij het herstel en het opbouwen van energie.

Wat bieden wij?

  • Individuele begeleiding: We bieden persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

  • Lichaamsgerichte therapie: We gebruiken lichaamsgerichte technieken, zoals ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en lichaamsbewustwording, om stress en spanning te verminderen.

  • Psychologische ondersteuning: We bieden psychologische ondersteuning en begeleiding om inzicht te krijgen in de relatie tussen uw lichamelijke klachten en uw psychische en emotionele welzijn.

  • Stressmanagement: We zullen u helpen bij het identificeren van stressoren en het aanleren van vaardigheden en strategieën om met stress om te gaan.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verminderen van uw klachten en het herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest. We staan klaar om u te helpen!

bottom of page