top of page

Fysiotherapie bij Parkinson

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het bieden van fysiotherapeutische zorg aan mensen met de ziekte van Parkinson. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw mobiliteit, het verminderen van symptomen en het bevorderen van uw algehele welzijn.

  • Facebook
  • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-479.jpg

Wat is parkinson?

Parkinson is een progressieve neurologische aandoening die invloed heeft op het bewegingsstelsel. Het veroorzaakt symptomen zoals trillen, stijfheid, traagheid van beweging en problemen met balans en coördinatie. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van deze symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

  • Verbetering van mobiliteit: Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van uw mobiliteit en het vergroten van uw bewegingsvrijheid. Dit kan onder andere worden bereikt door middel van gerichte oefeningen om uw spierkracht, flexibiliteit en balans te verbeteren.

  • Vermindering van stijfheid en spierspanning: Fysiotherapeuten kunnen technieken toepassen om de stijfheid en spierspanning te verminderen, waardoor uw bewegingsbereik wordt vergroot en u zich vrijer kunt bewegen.

  • Valpreventie: Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van uw balans, coördinatie en stabiliteit, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

  • Oefenen van dagelijkse activiteiten: Fysiotherapeuten kunnen u begeleiden bij het oefenen van specifieke taken en activiteiten die belangrijk zijn in het dagelijks leven, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omgaan met obstakels.

  • Advies en educatie: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips om u te helpen uw klachten te begrijpen en te beheren in het dagelijks leven.

Samen werken we aan uw welzijn

Bij onze praktijk begrijpen we dat Parkinson een complexe aandoening is die een individuele benadering vereist. Daarom bieden we gepersonaliseerde fysiotherapieprogramma's die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Samen werken we aan het verbeteren van uw mobiliteit, het verminderen van symptomen en het bevorderen van uw algehele welzijn.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan uw fysiotherapeutische zorg bij Parkinson. We staan klaar om u te helpen uw levenskwaliteit te verbeteren en u te ondersteunen in uw dagelijkse activiteiten!

bottom of page