top of page

Manueel therapie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichts- en spierproblemen, door middel van manuele therapie. Ons team van ervaren manueel therapeuten staat klaar om u te helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van uw functionele bewegingspatroon.

 • Facebook
 • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-378.jpg

Wat is manueel therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van gewrichten, spieren en zenuwen. Het doel van manuele therapie is om de bewegingsvrijheid van het lichaam te verbeteren en de balans in het bewegingsapparaat te herstellen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het optimaliseren van de lichaamshouding.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

 • Nek- en rugklachten: Manuele therapie kan effectief zijn bij het behandelen van klachten aan de nek en rug, zoals hernia, ischias, nekpijn en lage rugpijn.

 • Gewrichtspijn: Als u last heeft van gewrichtspijn, zoals schouderklachten, knieklachten of heupklachten, kan manuele therapie helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.

 • Sportblessures: Manuele therapie kan ook worden toegepast bij de behandeling van sportgerelateerde blessures, zoals verstuikingen, spierblessures en peesproblemen.

Onze aanpak

Bij onze praktijk geloven we in een individuele en op maat gemaakte aanpak van manuele therapie. Onze manueel therapeuten zullen een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van uw klachten te achterhalen en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Onze behandelingen omvatten onder andere:

 1. Mobilisatietechnieken: We zullen specifieke technieken toepassen om de gewrichten en weefsels te mobiliseren en de beweeglijkheid te verbeteren.

 2. Manipulaties: Indien nodig kunnen we manipulatieve technieken gebruiken om gewrichten te mobiliseren en eventuele blokkades op te heffen.

 3. Spierversterkende oefeningen: We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van gerichte oefeningen om de spieren rondom het aangedane gebied te versterken en te stabiliseren.

 4. Advies en educatie: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips om u te helpen uw klachten te begrijpen en te beheren in het dagelijks leven.

Wat bieden wij?

 • Onze manueel therapeuten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van manuele therapie en het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.

 • We bieden persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke klachten en doelen.

 • Onze praktijk beschikt over moderne faciliteiten en geavanceerde apparatuur om u de best mogelijke zorg te bieden.

 • We streven naar een warme en comfortabele omgeving waar u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandelingen.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verminderen van uw klachten en het herstellen van uw functionele bewegingspatroon. We kijken ernaar uit om u te helpen!

bottom of page