top of page

Ouderen fysiotherapie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met lichamelijke klachten en beperkingen. Ons team van ervaren geriatriefysiotherapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw mobiliteit, het verminderen van pijn en het bevorderen van een actieve en zelfstandige levensstijl.

 • Facebook
 • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-479.jpg

Wat is ouderen therapie?

Geriatriefysiotherapie richt zich specifiek op de zorg voor ouderen. Het doel is om de fysieke gezondheid en kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren en te behouden. Geriatriefysiotherapeuten hebben kennis van de specifieke problemen en aandoeningen die kunnen voorkomen bij ouderen, zoals osteoporose, artrose, balansproblemen en verminderde mobiliteit.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

 • Verminderde mobiliteit: Als u moeite heeft met lopen, opstaan uit een stoel, traplopen of andere dagelijkse activiteiten, kan geriatriefysiotherapie helpen bij het verbeteren van uw mobiliteit.

 • Valpreventie: Geriatriefysiotherapie kan helpen bij het verminderen van het valrisico door middel van balanstraining, spierversterking en het aanleren van veilige bewegingspatronen.

 • Revalidatie na een operatie: Als u een operatie heeft ondergaan, zoals een heup- of knievervanging, kan geriatriefysiotherapie helpen bij het herstel en het terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten.

 • Pijnbeheersing: Geriatriefysiotherapie kan technieken toepassen om pijn te verminderen, zoals massage, mobilisaties en oefeningen.

Onze aanpak

Bij onze praktijk geloven we in een holistische benadering van geriatriefysiotherapie. Onze geriatriefysiotherapeuten zullen een uitgebreide evaluatie van uw klachten en behoeften uitvoeren en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke situatie.

Onze behandelingen omvatten onder andere:

 1. Oefentherapie: We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van gerichte oefeningen om uw kracht, mobiliteit, balans en uithoudingsvermogen te verbeteren.

 2. Mobilisatietechnieken: We kunnen technieken toepassen om de mobiliteit van gewrichten en spieren te verbeteren en de pijn te verminderen.

 3. Valpreventie: We zullen u helpen bij het verbeteren van uw balans, coördinatie en het aanleren van veilige bewegingspatronen om het valrisico te verminderen.

 4. Advies en educatie: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips om u te helpen uw klachten te begrijpen en te beheren in het dagelijks leven.

Wat bieden wij?

 • Ons team van geriatriefysiotherapeuten heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ouderenzorg en het behandelen van lichamelijke klachten bij ouderen.

 • We bieden persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

 • Onze praktijk beschikt over moderne faciliteiten en geavanceerde apparatuur om u de best mogelijke zorg te bieden.

 • We streven naar een warme en comfortabele omgeving waar u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandelingen.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verbeteren van uw mobiliteit, het verminderen van pijn en het bevorderen van een actieve en zelfstandige levensstijl. We kijken ernaar uit om u te helpen!

bottom of page