top of page

Kinderfysiotherapie

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen en andere lichamelijke klachten. Onze ervaren kinderfysiotherapeut staat klaar om uw kind te helpen bij het verbeteren van zijn of haar motorische vaardigheden en het bevorderen van een gezonde ontwikkeling.

 • Facebook
 • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-431.jpg

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie richt zich op het ondersteunen en begeleiden van kinderen in hun motorische ontwikkeling. Het kan nodig zijn als een kind problemen heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals lopen, rennen, springen of het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden. Onze kinderfysiotherapeuten werken samen met kinderen van alle leeftijden, van baby's tot tieners.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

 • Motorische ontwikkelingsachterstand: Als uw kind achterblijft in de motorische ontwikkeling, kunnen onze kinderfysiotherapeuten helpen bij het stimuleren van de grove en fijne motoriek.

 • Evenwichtsproblemen: Als uw kind moeite heeft met het bewaren van evenwicht, kan kinderfysiotherapie helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie.

 • Houdingsproblemen: Als uw kind een afwijkende houding heeft, zoals een scoliose of een afgeplat hoofdje, kunnen onze kinderfysiotherapeuten helpen bij het verbeteren van de houding en het bevorderen van een gezonde lichaamshouding.

 • Spierproblemen: Als uw kind spierzwakte of spierspanning heeft, kan kinderfysiotherapie helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de spierbalans.

Onze aanpak

Bij onze praktijk geloven we in een speelse en kindvriendelijke aanpak van kinderfysiotherapie. Onze kinderfysiotherapeuten zullen een uitgebreide evaluatie van uw kind uitvoeren om zijn of haar motorische vaardigheden en ontwikkelingsniveau te beoordelen. Vervolgens zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van uw kind.

Onze behandelingen omvatten onder andere:

 1. Oefentherapie: We zullen uw kind begeleiden bij het uitvoeren van leuke en uitdagende oefeningen om de motorische vaardigheden te verbeteren.

 2. Speltherapie: We maken gebruik van spel en speelmaterialen om de motorische ontwikkeling te stimuleren en het plezier in bewegen te vergroten.

 3. Advies en educatie: We zullen u voorzien van nuttige informatie en tips om u te helpen uw kind te ondersteunen in zijn of haar motorische ontwikkeling.

 4. Hulpmiddelen en aanpassingen: Indien nodig kunnen we adviseren over en helpen bij het verkrijgen van hulpmiddelen of aanpassingen die de motorische vaardigheden van uw kind kunnen ondersteunen.

Wat bieden wij?

 • Ons team van kinderfysiotherapeuten heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van kinderfysiotherapie en motorische ontwikkeling.

 • We bieden een kindvriendelijke en stimulerende omgeving waar uw kind zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandelingen.

 • We streven naar een nauwe samenwerking met ouders en andere zorgverleners om de beste zorg en ondersteuning voor uw kind te bieden.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verbeteren van de motorische vaardigheden en ontwikkeling van uw kind. We kijken ernaar uit om u te helpen!

bottom of page