top of page

Fysiotherapie bij hart, vaat en longklachten

Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het bieden van fysiotherapeutische zorg aan mensen met hart-, vaat- en longaandoeningen. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw conditie, het optimaliseren van uw ademhaling en het bevorderen van uw algemene welzijn.

 • Facebook
 • Instagram
Fysiocentrum Nijverdal Fotografie-39.jpg

Wat is hart, vaat en long therapie?

Fysiotherapie bij hart-, vaat- en longklachten richt zich op het begeleiden en behandelen van mensen met aandoeningen zoals hartfalen, chronische obstructieve longziekte (COPD), astma, longfibrose en andere cardiovasculaire aandoeningen. Onze fysiotherapeuten hebben specifieke kennis en expertise op dit gebied en werken nauw samen met uw behandelend arts om u de best mogelijke zorg te bieden.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

 • Verminderde conditie: Als u merkt dat uw conditie achteruitgaat of dat u moeite heeft met dagelijkse activiteiten vanwege uw hart-, vaat- of longaandoening, kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en algehele conditie.

 • Ademhalingsproblemen: Fysiotherapie kan technieken aanbieden om uw ademhaling te optimaliseren, zoals ademhalingsoefeningen en het aanleren van efficiënte ademhalingstechnieken.

 • Vermoeidheid en energiebehoud: Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen bij het omgaan met vermoeidheid en het behouden van energie door middel van activiteitenplanning en pacing.

 • Angst en stressmanagement: Het omgaan met een hart-, vaat- of longaandoening kan gepaard gaan met angst en stress. Onze fysiotherapeuten kunnen u ondersteunen bij het leren omgaan met deze emoties.

Wat bieden wij?

 • Persoonlijke begeleiding: We bieden persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

 • Conditieverbetering: We zullen u begeleiden bij het verbeteren van uw conditie en het opbouwen van uw uithoudingsvermogen, rekening houdend met uw individuele mogelijkheden en beperkingen.

 • Ademhalingsoefeningen: We kunnen u technieken aanleren om uw ademhaling te verbeteren en ademhalingsproblemen te verminderen.

 • Activiteitenplanning en energiebehoud: We zullen u helpen bij het plannen van uw activiteiten op een manier die uw energie optimaliseert en vermoeidheid voorkomt.

 • Psychosociale ondersteuning: We bieden ondersteuning bij het omgaan met angst en stress die gepaard kunnen gaan met uw aandoening.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan het verbeteren van uw conditie, het optimaliseren van uw ademhaling en het bevorderen van uw algehele welzijn. We staan klaar om u te helpen!

bottom of page